section

Teorie a praxe tradiční čínské medicíny

Tradiční čínská medicína (TČM) je velmi důležitým aspektem tradiční čínské kultury, který ovlivňoval zdraví lidí a chápání přírody od starověku až do současnosti. Během kurzu se seznámíte se základy čínské kosmologie (teorie pěti prvků, jin a jang atd.) a praktickými metodami čínské medicíny, jako je fytoterapie (léčba bylinami), akupunktura, moxování, baňkování atd. Na konci kurzu budete schopni pomoci sobě nebo svým rodinným příslušníkům ulevit od některých každodenních potíží.

Kurz tradiční čínské medicíny trvá 7 týdnů a skládá se z úvodní přednášky a 6 návazných lekcí. Na konci celého kurzu obdržíte certifikát. Přednášky lze absolvovat i samostatně.

PŘEDNÁŠKY:

  • Úvod do tradiční čínské medicíny (základy teorie)
  • Teorie konstitučních typů podle TČM
  • Léčba a prevence onemocnění I (nedostatek energie čchi/ jang); metody léčby (byliny, akupunktura, moxování, baňkování apod.)
  • Léčba a prevence onemocnění II (nedostatek energie čchi/ jin), metody léčby (byliny, akupunktura, moxování, baňkování apod.)
  • Léčba a prevence onemocnění III (stagnace energie čchi), metody léčby (byliny, akupunktura, moxování, baňkování apod.)
  • Léčba a prevence onemocnění IV (vlhko, hlen, horko), metody léčby (byliny, akupunktura, moxování, baňkování apod.)
  • Léčebné metody TČM pro běžná onemocnění

PDF Lectures, 422 kB
 

KDO KURZ TČM VEDE:

Guan Xin M.D., Ph.D.

Guan Xin M.D., Ph.D.

Guan Xin M.D., Ph.D. absolvoval Šanghajskou univerzitu tradiční čínské medicíny v roce 2001. V Číně je držitelem licencí pro léčbu jak západní, tak i tradiční čínskou medicínou. Během více než 20 let klinické praxe nasbíral rozsáhlé zkušenosti s diagnostikou a léčbou. Kombinuje akupunkturu, moxování, čínskou bylinnou medicínu a cvičení Daoyin s multifunkčním přístupem.

PDF Guan Xin M.D., Ph.D., 220 kB

 

Kurz je vhodný pro dospělé od 18 let. Nemusíte mít žádnou odbornou znalost v oblasti medicíny. Veškerý potřebný materiál jako akupunkturní jehly, baňky apod. bude zajištěn.
Výklad bude tlumočen do češtiny.

MÍSTO KONÁNÍ:

VŠFS, učebna Konfuciova institutu S22, Vltavská 980/12, Praha 5 – Anděl

 

        

 

    


PRO VÍCE INFORMACÍ A OBJEDNÁNÍ VÝUKY NÁS KONTAKTUJTE.

Mgr. Petra Maršálková
email: konfucius@vsfs.cz
telefon: (+420) 770 165 000